Een geboorte

Het is vandaag Drie Koningen, de dag waarop volgens de legenden drie wijzen uit het Oosten kwamen om de geboorte van een kind te vieren en het met geschenken te eren. Melchior bracht goud, Caspar wierook en Balthazar bracht mirre, geschenken die ook wel wijsheid, innerlijke kracht of leiding, en liefde symboliseren. Een magische geboorte en een magische drie-eenheid. Ik ben van oorsprong katholiek, dus voor mij is dit niet zo maar een verhaal. En niets is toeval, zo lijkt het.

Want het is tevens de dag dat ik met mijn webdesigner, de onvolprezen Hans van Nieuwpoort, de laatste hand leg aan mijn nieuwe website. De geboorte van een nieuwe website, met een nieuw logo, nieuw design en nieuwe content heeft ook iets magisch. Het plan was er al geruime tijd. Maar voordat ik er echt gehoor aan gaf, dat duurde even. Movimiento gaat over beweging, over transformatie. Soms moeten zaken rijpen, voordat er geoogst kan worden. En een nieuw begin mogelijk is.

Triskel

Mijn nieuwe logo is intuïtief ontstaan, ik vond het in mijn zoektocht naar symbolen en het trok mij onmiddellijk als een magneet naar zich toe. Het blijkt eveneens een symbool van beweging en van transformatie, dat in verschillende culturen voorkomt.

In de Keltische cultuur is het de Triskel, het symbool voor de drie-eenheid in de mens, van wijsheid, toewijding (of inspiratie, goddelijke leiding) en liefde. Annwn is het onderwereldgebied met als kosmisch symbool de maan, Abred is het niveau van beproeving en het stoffelijke bestaan, met als kosmisch symbool de aarde en Gwynvyd, de getransformeerde geest, de toestand van liefde, met als kosmisch symbool de zon.

In de Tibetaanse cultuur wordt het teken ook wel de drievoudige spiraal of Gákyil genoemd. Het is het Rad van Vreugde, dat door een proces van zelfbevrijding uiteindelijk realisatie tot stand brengt. In verschillende andere culturen staat het voor de diverse fases van het leven of bewustzijn en de reis die je daar doorheen kunt maken. En het is tevens het symbool van de oerenergie die in wezen een geheel is. Ja, als ik dat allemaal mag uitstralen met mijn werk … 🙂

Reis naar binnen, reis naar buiten

Voor mij is het leven ook een reis, een reis naar binnen, naar de diepere lagen van het menselijk bewustzijn, naar wie ik werkelijk ben. En een reis naar buiten, het ontdekken van: he, hoe verhoud ik me nou eigenlijk met de rest, hoe sta ik in verbinding? Welk contact wil ik maken? Wat wil ik neerzetten? Welke creativiteit kan ik aanboren, waarmee ik steeds opnieuw de relatie met mezelf en met de wereld om mij heen kan creëren?! En hoe krijg ik anderen in beweging om dit ook te doen?

Schrijven is schrappen. Dat blijft mijn uitdaging. Dank Hans voor je advies en Menno, mijn partner, dat jullie mij hierin hebben ondersteund!

Tot slot is er het beeldmateriaal. Op de een na laatste mooie na-zomerdag in september belde ik een oude klasgenoot van de lagere school, Arthur van Diest. “Heb je zin om morgen met mij een fotoshoot te doen?”. En Arthur, professioneel fotograaf die van wanten weet en flexibel genoeg is om in het moment te leven kwam de volgende dag naar de NDSM-werf. Waar hij de kunst verstond om mij te volgen, mijn invallen om te zetten in beelden die de urban charme van de werf, de graffiti en de nazomerzon vangen. 

Ik hoop dat je als lezer voldoende geïnspireerd en uitgedaagd wordt om kennis met mij en mijn werk te maken bij het verkennen van deze site. Je bent van harte welkom!

 

 

 

Webdesign:  Hans van Nieuwpoort, www.verdwaalniet.nl
Foto’s: Arthur van Diest, www.arthurvandiest.nl